main logo
870

Maimuţa care a umblat câteva zile prin București este în carantină

Maimuţa care a umblat nestingherită cinci zile printr-un cartier din Capitală şi care a fost prinsă miercuri este în carantină.

Maimuţa care a umblat câteva zile prin București este în carantină

Animalul, un mascul de 13 kilograme şi jumătate, este foarte speriat şi nu vrea să mănânce. Medicii îi vor face mai multe investigaţii zilele următoare, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Dacă are tuberculoză, va fi eutanasiat. Dacă nu, va fi transferat la o grădină zoologică din România. Nu se ştie încă al cui este animalul. Poliţia a deschis un dosar penal in rem.

Maimuţa, un macac japonez de 3 ani, e foarte speriată. Stă în spatele cuştii şi refuză să mănânce. Pe unul dintre braţe are o rană. Însă viaţa ei nu este în pericol.

În zilele următoare, maimuţa va fi mutată într-o cuşcă mai mare.

Macacul va rămâne în carantină în acest centru o lună. În această perioadă, medicii şi asistentele îi vor face mai multe investigaţii şi analize. Iar ASPA şi Garda de Mediu vor căuta o grădină zoologică unde să fie trimis animalul.

Maimuţa a umblat liberă prin Sectorul 5 al Capitalei de sâmbătă până miercuri. Timp în care mai mulţi bucureşteni au hrănit-o cu banane.

Zeci de poliţişti, pompieri şi angajaţi de la ASPA şi Garda de Mediu au încercat să o prindă miercuri. Animalul s-a plimbat ore întregi pe acoperişurile caselor. Într-un final, un medic veterinar a reuşit să o împuşte cu tranchilizant. Poliţia a deschis un dosar penal in rem.

Nimeni nu ştie câte astfel de maimuţe sunt în Capitală. Însă, autorităţile vor să facă un recensământ al tuturor animalelor din Capitală.

În Bucureşti se estimează că o familie din trei ar avea un animal de companie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării