main logo
715

Maia Sandu, la Paris: Suntem recunoscători pentru solidaritate și sprijin

Președinta Maia Sandu spune că Republica Moldova se confruntă cu o criză energetică drastică, cu o inflație extraordinară ce depășește 30%, iar asemenea situații influențează negativ nivelul de trai al cetățenilor și mediul economic.

Sandu, la Paris: Suntem recunoscători pentru solidaritate și sprijinFoto: IPN

După cea de-a treia Conferință internațională a donatorilor pentru Republica Moldova, care s-a desfășurat luni la Paris, șefa statului și-a exprimat recunoștința participanților pentru solidaritate și pentru sprijinul concret, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Suntem recunoscători pentru această solidaritate și vă mulțumesc pentru promisiunile de susținere. Datorită sprijinului dumneavoastră, Guvernul a fost în stare să mențină pacea, să mențină Moldova pe linia aderării la Uniunea Europeană și, de asemenea, să răspundă provocărilor energetice și de ordin economic”, a declarat șefa statului la finalul reuniunii.

Președinta a menționat că pentru Republica Moldova urmează o iarnă grea cu multiple provocări. Pe lângă toate aceste crize, grupurile criminale care au ca intenție să destabilizeze Moldova își fac de lucru în Republica Moldova. 

„Atacurile se înscriu în cadrul unui război hibrid cu care luptăm. Asemenea grupuri plătesc indivizi ca aceștia să participe la manifestări antiguvernamentale. Aceste acțiuni ostile, care sunt finanțate direct din Federația Rusă, sunt o răzbunare pentru faptul că suntem solidari cu Uniunea Europeană și cu Ucraina”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai spus că Republica Moldova alege democrația, pacea, libertate, Uniunea Europeană și lupta împotriva corupției. Societatea moldovenească este solidă, dar încă mai sunt instituții slabe. 

„Vreau să mulțumesc președintelui Republicii Franceze și echipei sale pentru organizarea acestei platforme de susținere a Republicii Moldova. Această susținere ne ajută să facem față provocărilor. Vreau să-i mulțumesc și Germaniei, miniștrilor de externe francez și german, pentru această implicare, alături de Republica Moldova”, a adăugat  președintele Republicii Moldova.

Prima conferință a donatorilor a avut loc la Berlin în aprilie, iar a doua la București în iulie. S-au adunat în total 600 de milioane de euro pentru asistență. Următoarea reuniune similară va avea loc anul viitor la Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării