main logo
632

Mai mulți medici din Căușeni susțin Guvernul Filip

În timp ce mai mulți medici și rezidenți din țară și-au anunțat zilele trecute susținerea pentru Guvernul Sandu, astăzi, zeci de angajați de la IMSP Căușeni „Ana și Alexandru” au semnat o declarație prin care își exprimă sprijinul pentru Guvernul Filip.

Mai mulți medici din Căușeni susțin Guvernul FilipFoto: baltionline.md

În textul Declarației pe care și-au pus semnătura se menționează că Executivul condus de vicepreședintele PD este „singurul care continuă să-şi îndeplinească îndatoririle şi să administreze treburile curente în ţară”, transmite Știri.md cu referire la Zugo.

„Considerăm că actualul blocaj politic trebuie depăşit prin dialog în interiorul clasei politice, pe baza respectării legii şi a angajamentului sincer de a găsi cea mai bună soluţie pentru ţară.

Dorim, de asemenea, să muncim în continuare, ca angajaţi în sistemul medical din Republica Moldova, ca să putem asigura asistenţă medicală de calitate tuturor celor care au nevoie. Avertizăm că prelungirea stării de conflict şi incertitudine poate avea ca efect degradarea actului medical din ţară, cu consecinţe negative asupra stării de sănătate a populaţiei”, mai spun medicii.

Amintim că Ala Nemerenco, ministra Sănătății din Guvernul Sandu, a scris anterior pe pagina sa de Facebook că rezidenților angajați la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) nu li s-a achitat salariul din luna aprilie. 

Totodată, aceasta mai spune că jumătate din rezidenții anului doi, care se află în stagiu practic în raioane, au primit pentru luna martie salariul incomplet – doar câte 1000 lei, iar rezidenții de la ANSP în loc să petreacă stagii practice și să se dezvolte profesional, sunt utilizați pe parcursul deja a trei luni pentru a îndeplini o funcție simplă de operator în Direcția Management date în sănătate (introduc certificatele de deces în sistemul de date).

În replică, ministra Sănătății din Guvernul Filip, Silvia Radu, spune despre scrisorile anonime parvenite la Minister că „cineva și le trimite sie însuși pentru a face valuri în presă și a le publica pe paginile proprii de Facebook, încercând astfel să-și satisfacă propriile orgolii”. 

De menționat că, acum câteva zile, Pavel Filip a spus că autoritățile publice locale nu vor avea greutăți financiare în acordarea salariilor pentru bugetari, adăugând că lefurile „o să fie date la timp și proiectele pornite – tot la timp vor fi executate”.

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. 

Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. 

În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. 

După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării