main logo
996

Mai mulți elevi din România, filmați cum prăjesc mici în clasă

Scene incredibile în Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, unde două eleve au decis să prăjească mici în sala de clasă.

Mai mulți elevi din România, filmați cum prăjesc mici în clasăColaj:ebihoreanul.ro

Momentul a fost imortalizat de un coleg de-al lor, care, cu un limbaj vulgar, s-a arătat totuși șocat de gestul fetelor, transmite Știri.md cu referire la Bihoreanul.

„No, lua-v-aș în... școlile la toți, dacă voi vă faceți mici în clasă, frate! Să-mi bag...”, spune adolescentul, în timp ce filmează două fete care par că prăjesc micii pe un grătar electric, așezat pe o bancă de lângă geam.

În fundal, se aud vocile unor fete care avertizează că mirosul de fum ar putea fi simțit și de alții.

Înregistrarea video, care ar fi fost publicată pe platforma TikTok, a fost transmisă BIHOREANULUI de un cititor, care susține că imaginile au fost filmate în urmă cu trei săptămâni și au fost rapid văzute și de profesorii din școală. „Directorul Daniel Negrean era plecat din școală, într-un proiect în străinătate, doar adjunctul, Virgil Blage, era acolo. Dar toți au încercat să mușamalizeze povestea”, a relatat sursa BIHOREANULUI.

Mici și cartofi pai

Contactat luni de BIHOREANUL, directorul Daniel Negrean a confirmat autenticitatea imaginilor. „S-a întâmplat acum vreo două săptămâni, a fost o chestiune tipică adolescenților, care vor să impresioneze pe anumite rețele de socializare și au adus un grill la școală”, a declarat directorul.

Potrivit acestuia, clasa în care s-a petrecut incidentul este una de-a XI-a, specializarea Turism și Alimentație Publică. „Am avut o săptămână de promovare a specializărilor școlii, cu un târg al specializărilor și vizite ale elevilor de clasa a VIII-a, iar elevii din această clasă s-au gândit să facă mici la școală. Ei s-au organizat, au luat o tavă de mici, au adus grill la școală și cartofi prăjiți de-acasă”, a declarat Negrean. 

Directorul susține că elevii nu au cerut acordul niciunui profesor pentru asta și, desigur, nici nu au avut vreo aprobare. „Fetele din filmare mâncau mici, nu ele prăjeau. Un elev din clasă (n.r. - care nu apare în înregistrare) a prăjit micii, de altfel și-a asumat tot incidentul, a spus că el a luat tava, a adus grill-ul”, a mai spus Negrean.

Profesorii, cercetați pentru indulgență

Directorul Colegiului a spus că atât elevul care a filmat scena, cât și cel care a prăjit micii au fost sancționați cu mustrare și scăderea notei la purtare. Cel care a filmat a primit o sancțiune dură, nota 4, pentru limbajul neadecvat folosit în școală, în timp ce adolescentul-bucătar are acum nota 8 la purtare. 

„Profesorii, care au fost indulgenți, sunt acum în situația de a da declarații. Să vedem cum îi cercetăm”, a mai spus Negrean. Asta pentru că, după cum a aflat directorul, profesorii care au fost de serviciu în ziua respectivă au simțit miros de mici pe coridor, dar nu au luat nicio măsură față de elevi.

Acum, Consiliul de Administrație al școlii va decide dacă profesorii se fac vinovați de ceva și dacă trebuie sau nu sancționați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării