main logo
257

Mai multe ţări ale UE îndeamnă Londra să prezinte o strategie clară privind Brexit

Miniştrii pentru Europa din mai multe ţări membre UE au îndemnat marţi Marea Britanie să prezinte o strategie clară privind Brexit, în contextul în care joi va avea un summit crucial al liderilor europeni.

Țări ale UE îndeamnă Londra să prezinte o strategie clară privind BrexitȚări ale UE îndeamnă Londra să prezinte o strategie clară privind Brexit

„Suntem cu adevărat epuizaţi de aceste negocieri", a declarat Michael Roth, ministrul german pentru Europa, care a participat marţi la o reuniune cu omologii săi din statele UE, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

„Mă aştept la propuneri clare şi precise privind de ce o astfel de amânare este necesară. Dragi prieteni de la Londra, vă rog, prezentaţi!", a adăugat Roth.

Miniştrii europeni urmează să fie informaţi de Michel Barnier, negociator-şef al UE, despre opţiunile privind o posibilă amânare a procesului de ieşire a Marii Britanii din Blocul comunitar.

O decizie în această privinţă urmează însă să fie luată joi, cu ocazia summitului liderilor statelor membre UE.

La rândul său, Nathalie Loiseau, ministrul francez pentru Afaceri Europene, a solicitat Guvernului britanic să ofere motive "credibile" pentru amânarea Brexit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării