14 februarie, 17:00
317
0
MAEIE: Situaţia moldovenilor de pe nava cu coronavirus este bună
14 februarie, 17:00
317
0

Ambasada Republicii Moldova în Japonia continuă monitorizarea situației vasului de croazieră „Diamond Princess”, ancorat în portul nipon Yokohama, și se află în legătură directă cu cetățenii ţării noastre, starea cărora este bună.

Despre aceasta a declarat vineri, 14 februarie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit ministerului, Secția consulară a ambasadei a identificat trei cetățeni moldoveni (doi bărbați și o femeie) la bordul navei, doi dintre care dețin cetăţenie dublă  – a Republicii Moldova și României, iar starea lor de sănătate este bună. „Pentru respectarea confidențialității datelor cu caracter personal, solicităm respectuos difuzarea în adresa opiniei publice doar a informațiilor oficiale”, indică MAEIE.

De asemenea, instituţia a precizat că „în Japonia nu există niciun focar major al coronavirusului (virusul COVID – 2019), cu excepția navei de croazieră „Princess Diamond”, aflată în carantină în portul Yokohama”. 

„Nu există nici o cauză majoră de îngrijorare pentru eventuale călătorii în statul asiatic. Cu toate acestea, urmare a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, Guvernul Japoniei a dispus măsuri de protecție şi precauție. 

Astfel, cetăţenilor li se recomandă să poarte măști în cazul în care prezintă simptome de tuse și să respecte igiena personală”, au menţionat surse de la Ministerul de Externe al R. Moldova.

În contextul prevenirii contaminării cu virusul COVID-19, pe teritoriul Japoniei au fost deschise centre speciale în cadrul cărora se oferă consultații telefonice în limbile japoneză, engleză și chineză. 

În același timp, Ambasada Republicii Moldova în Japonia acumulează informații suplimentare și oferă consultații la numărul de urgență instituit în cadrul misiunii diplomatice: + 810 80 8850 7372.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter