24 mai, 2019 11:12
251
0
Maduro: SUA vor să distrugă programul alimentar al Venezuelei
24 mai, 2019 11:12
251
0

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat joi Statele Unite că încearcă să distrugă programul alimentar al ţării, prin intermediul căruia statul oferă alimente pentru şase milioane de familii, potrivit Reuters.

Declaraţiile lui Maduro vin în contextul în care, potrivit unor surse care au dorit să rămână anonime, Washingtonul ar pregăti sancţiuni şi dosare penale împotriva mai multor oficiali venezueleni suspectaţi că ar fi utilizat programul alimentar de stat pentru spălare de bani în favoarea Guvernului de la Caracas, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Măsurile referitoare la programul alimentar, cunoscut în Venezuela sub acronimul CLAP, ar urma să intre în vigoare în următoarele 90 de zile, potrivit aceloraşi surse.

„Statele Unite pregătesc sancţiuni pentru a distruge sistemul CLAP”, a declarat Maduro în cadrul unui discurs televizat. „Faceţi ce vreţi, noi vom continua cu acest program”, a adăugat acesta.

Programul alimentar al Venezuelei oferă pachete alimentare subvenţionate pentru populaţie. Aceste pachete includ produse precum orez, paste, ulei şi lapte praf, cele mai multe dintre acestea fiind importate din ţări precum Turcia, Mexic, Columbia şi Brazilia. 

Maduro a lansat acest program în 2016, ca reacţie la penuria de alimente şi la inflaţia galopantă cu care se confruntă ţara. 

Criticii acestui program susţin că regimul de la Caracas îl foloseşte pentru a pune presiune pe beneficiari să sprijine în continuare partidul aflat la guvernare.

Departamentul american de Stat nu a oferit nici o informaţie oficială cu privire la eventualele sancţiuni.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter