main logo
464

Maduro a promis că îi va pedepsi pe trădătorii regimului său

În Venezuela, Juan Guaido, liderul opoziției auto-intitulat şi președinte interimar a chemat la grevă generală și continuarea demonstrațiilor. Doar că și președintele ales Nicolas Maduro și-a chemat simpatizanții în stradă.

Maduro a promis că îi va pedepsi pe trădătorii regimului său

Și a promis să-i pedepsească pe “trădătorii” responsabili - spune el - de “revolta militară eșuată”. La Caracas au continuat ciocnirile între susținătorii opoziției și forțele de represiune ale regimului cu zeci de răniți și cel puțin o persoană decedată, transmite Ştiri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Manifestanții care s-au săturat de regimul Maduro se adună în apropierea bazei aeriene La Carlota, unde Juan Guiado susține că se bucură de sprijinul unui grup de soldaţi.

Dacă locuitorii capitalei au ieşit în număr mare în sprijinul lui Guaido, acesta nu pare să fie reuşit pariul de a face miercuri, în ziua de 1 Mai, “cea mai mare manifestaţie din istoria ţării”.

Cu o zi înainte, Guaido îndemna armata să se ridice împotriva puterii. Această tentativă de insurecţie s-a dovedit, însă, un eşec după ce principalii reponsabili militari şi-au reafirmat sprijinul pentru Nicolas Maduro.

Nicolas Maduro: “Vom fi în continuare victorioși, în toate, de acum și în luna pe care o avem în față. Nu am nicio îndoială.”

Maduro a promis că îi va pedepsi pe trădători. Şi l-a acuzat direct pe John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Trump, că a instigat la revoltă împotriva regimului său - singurul legitim, din Venezuela.

John Bolton: “Maduro este înconjurat acum de scorpioni închiși în sticlă. Este o chestiune de timp.”

Consilierul președintelui Trump pentru securitate națională, John Bolton, dar și alți oficiali americani și-au exprimat speranţa ca Juan Guaido își va asuma puterea printr-o tranziție pașnică. Dar șeful diplomației americane şi şeful Pentagonului au avertizat că “o acțiune militară este posibilă. Dacă va fi necesar, asta vor face Statele Unite”.

Asemenea declaraţii sporesc din nou tensiunile intre Statele Unite şi Rusia, principalul susţinător al regimului Maduro.

“Influenţa Americii în Venezuela este distructivă şi violează legile internaţionale - i-a transmis ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, omolgului sau de la Washington, Mike Pompeo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării