main logo
520

Macron: Rușii finanțează mișcări extremiste pentru destrămarea UE

Președintele francez Emmanuel Macron îl acuză pe fostul strateg al lui Trump, Steve Bannon, și pe oligarhii ruși de înțelegerea cu naționaliștii europeni în vederea dezmembrării Uniunii Europene, potrivit unui interviu citat de AP.

Macron: Rușii finanțează mișcări extremiste pentru destrămarea UE

Liderul francez a declarat că europenii nu ar trebui să fie naivi cu privire la amestecul străin în perioada premergătoare alegerilor pentru Parlamentul European din această săptămână, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro

El a spus că „rușii și alții” finanțează partidele politice extremiste din Europa.

Interviul lui Macron este cel mai recent apel al său pentru sprijinirea mișcării centristice la alegerile pentru Paramentul UE, în timpul cărora se estimează că naționaliștii își vor consolida pozițiile pe fondul preocupărilor legate de migrație.

Separat, Macron la criticat pe fostul consilier al presedintelui Trump, Steve Bannon. Ultimul a vzitat recent Franța și a lăudat campania miscarii de extrema dreapta condusa de Marine Le Pen. Cu toate acestea, însăși Le Pen s-a distanțat de Bannon, încercând să sporeasca atractivitatea partidului sau.

Bannon a declarat că intenționează să creeze un „supergrup” populist de dreapta în Parlamentul European, al cărui deputați vor alcătui o treime din întregul corp al viitorului Parlamentul UE.

El a anunțat crearea unei organizații „The Movement” la Bruxelles, care va încerca să concureze cu ONG-urile liberale ale lui George Soros.

”The Movement” intenționează să ofere sprijin electoral și de comunicare mișcărilor populiste din întreaga Europă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării