main logo
397

Macron, despre Putin: Foarte puternic. Oamenii, mândri de politicile lui

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, este un lider puternic, dar care vede democraţia diferit.

Macron, despre Putin: Foarte puternic. Oamenii, mândri de politicile lui

„Cred că este un om foarte puternic, este un preşedinte puternic”, a declarat Macron pentru Fox.

„Vrea o Rusie puternică. Oamenii sunt mândri de politicile lui. Este extrem de dur cu minorităţile şi oponenţii lui, iar viziunea lui privind democraţia este diferită de a mea”, a adăugat preşedintele francez.

Macron a evitat să comenteze cu privire la investigaţia procurorului special Robert Mueller despre amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA  2016, specificând că nu afectează relaţiile Franţei cu Donald Trump, scrie News.

„Pentru mine, nu există niciun impact”, a declarat Macron.

„Oamenii din Statele Unite au votat pentru Trump şi l-au ales pe el. Aveţi sistemul vostru. Sunteţi o ţară liberă în care domneşte statul de drept. Nu pot eu judeca sau să le explic oamenilor cine ar trebui să fie preşedintele vostru”, a afirmat Macron.

Preşedintele francez a făcut apel la Donald Trump să abandoneze tarifele pentru oţel şi aluminiu anunţate recent sau să facă o excepţie pentru Uniunea Europeană.

„Sper că nu va implementa noile tarife şi că va face o excepţie pentru Uniunea Europeană. Nu poţi intra la război pe piaţa de schimb cu aliaţii tăi”, a adăugat Macron.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării