main logo
459

Lumea secretă a muncitorilor nord-coreeni din Rusia

Rusia găzduiește, în prezent, mii de lucrători nord-coreeni al căror destin este în pericol, în condițiile în care Organizația Națiunilor Unite le-a dat în 2017 un ultimatum să se întoarcă acasă până la sfârșitul anului.

Lumea secretă a muncitorilor nord-coreeni din Rusia

Astfel, din cauza sancțiunilor impuse de ONU, atât muncitorii, cât și companiile nord-coreene din Rusia așteaptă să afle dacă până la finalul anului se vor face progrese diplomatice, astfel încât ei să nu fie nevoiți să părăsească țara, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Potrivit unei analize realizate de BBC News, întrevederea istorică dintre Kim Jong-Un și Vladimir Putin ar putea avea ca scop găsirea unor soluții pentru acești lucrători și pentru afacerile deschise de nord-coreeni în Rusia.

Ministerului de Externe al Rusiei estima că în 2017 aici lucrau peste 40.000 de nord-coreeni. În 2019, însă, au mai rămas doar 8.000, iar până la finalul anului ar trebui să se întoarcă toți în Coreea de Nord.

Majoritatea au fost nevoiți să părăsească țara după ce ONU a impus sancțiuni regimului de la Phenian, în contextul programului nuclear al lui Kim Jong-un. Dintre cei rămași, 85% lucrează în domeniul construcțiilor, a precizat Mnisterul Muncii. Ceilalți lucrează în domenii precum: medicina tradițională, agricultura sau în fabrici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării