main logo
1291

Lukaşenko nu mai vrea să recunoască diplomele obţinute în străinătate

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a dat joi dispoziţie guvernului de la Minsk să nu mai recunoască diplomele universitare ale studenţilor belaruşi care studiază în străinătate, unde aceştia sunt supuşi unei ''spălări a creierului'', relatează agenţia Belta, citată de EFE.

Lukaşenko nu mai vrea să recunoască diplomele obţinute în străinătate

''Am instruit guvernul să ia în perioada următoare măsuri pentru a refuza recunoaşterea diplomelor primite în străinătate'', a semnalat Lukaşenko, transmite Știri.md cu referire la Știripesurse.ro.

''Unii vor să plece în străinătate. Polonezii, lituanienii şi alţii îi invită. Le vom da chiar mâine biletul, să plece!'', a adăugat el, dar imediat a avertizat că "dacă doriţi să studiaţi acolo, trebuie să ştiţi că veţi fi supuşi unei spălări a creierului, cum fac polonezii cu oamenii noştri care studiază acolo şi care vor fi trimişi aici ca o Coloană a Cincea'. ''Asta nu se va întâmpla'', a promis Lukaşenko.

Potrivit website-ului TUT.by, mai mulţi profesori belaruşi ar fi fost concediaţi pentru că s-au alăturat grevei generale cerute de opoziţie pentru a-l forţa pe Lukaşenko să părăsească puterea şi ar exista de asemenea studenţi exmatriculaţi din acelaşi motiv.

Însă preşedintele susţine în acest context că ''o temă foarte importantă este securitatea studenţilor''. ''Toţi criticăm acum studenţii, dar trebuie să înţelegem că ei sunt persoane normale, cu excepţia a 10 sau 15 agitatori. Toţi am fost studenţi şi ne amintim că atunci când unul face ceva ceilalţi îl urmează de teama că ar putea fi etichetaţi drept trădători'', spune Lukaşenko. ''Statul le dă ocazia să studieze. Dar, repet, trebuie să garantăm securitatea acelora care doresc să studieze, şi ei reprezintă 95%'', a insistat preşedintele contestat de opoziţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării