16 septembrie, 18:38
383
7
Lukaşenko a spus că i-a cerut lui Putin mai multe tipuri de arme
16 septembrie, 18:38
383
7

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a declarat miercuri că i-a cerut omoilogului său rus, Vladimir Putin, să furnizeze arme de mai multe tipuri ţării sale, care se confruntă cu proteste în masă de la începutul lunii august, după alegerile prezidenţiale despre care demonstranţii susţin că au fost fraudate.

În cadrul unei discuţii de miercuri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la Minsk, Lukaşenko a spus: "I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme", transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

El nu a specificat şi ce fel de arme i-a ceruse lui Putin.

"Putem ţine situaţia sub control nu numai în Belarus, ci şi de-a lungul graniţelor noastre," a adăugat Lukaşenko.

Rusia şi Belarus organizează în prezent exerciţii militare comune până la sfârşitul lunii septembrie. Lukaşenko a declarat că cele două ţări ar trebui să planifice mai multe exerciţii de acelaşi tip.

Lukaşenko, aflat la conducerea ţării din 1994, a mai precizat că vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus după ce va fi adoptată o nouă constituţie.

Comentariile sale au venit la două zile după întâlnirea cu Putin de luni, din staţiunea Soci. Cu această ocazie, liderul de la Minsk a obţinut pentru ţara sa un împrumut de 1,5 miliarde de dolari

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter