main logo
464

Lukașenko a promis că nimeni nu va ”încorpora” sau ”împărți” republica Belarus

Președintele Belarus, Alexandru Lukașenko a declarat că țara sa nu este amenințată că cineva o va „încorpora” în ceva sau o va „împărți”. Discuțiile despre faptul că Belarus riscă sa-și piarda suveranitatea sunt doar niște „baliverne”, spus el: „Este imposibil să faci asta, pentru că deja s-a nascut deja o generatie de belarusi liberi și independenți”.

Lukașenko a promis că nimeni nu va ”încorpora” sau ”împărți” republica

Astfel, în cadrul mesajului anual adresat Parlamentului, Lukasenko a comentat relatarile tot mai frecvente despre planurile de anexare a Belarusului de catre Rusia, transmite Ştiri.md cu referire la paginaderusia.ro.

Spre deosebire de alte discursuri recente, Lukașenko nu a vorbit direct despre relațiile cu Rusia. El s-a concentrat asupra problemelor interne ale țării. Potrivit lui Lukașenko, în agricultură se impune o „disciplina mai severă” și „nicio democrație”. Președintele belarus a cerut reducerea prețurilor: „Joaca de-a piața și democrația trebuie să înceteze în economie”. Potrivit lui Lukașenko, este necesară modernizarea celor două mari rafinării ale țării.

Totodata, președintele Belaru a vorbit în favoarea sprijinirii limbilor belarusă și rusă. Potrivit lui, renunțarea la limba rusă înseamnă renunțarea la rațiune, iar renunțarea la limba belarusă – la inima. În același timp, el a criticat semnele rutiere bilingve, spunând că cele in limba belarusa nu sunt întotdeauna clare pentru cei vorbitori de limbă rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării