main logo
1225

Luiza Melencu e în continuare dată dispărută, însă figurează ca fiind moartă

Adriana Oprea, jurnalist Libertatea, susține că există „fracturi de logică” în dosarul crimelor din Caracal în care a fost trimis în judecată Gheorghe Dincă.

Luiza Melencu e dată dispărută, însă figurează ca fiind moartă

Motivul: Luiza Melencu apare în continaure pe site-ul Poliției Române la rubrica „persoane dispărute”, deși figurează ca moartă în rechizitoriul DIICOT, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În cadrul emisiunii „Adriana Nedelea la FIX”, jurnalista Adriana Oprea a afirmat că în rechizitoriul DIICOT există similarități atât în cazul dispariției Luizei Melencu, cât și a Alexandrei Măceșanu. 

„Sunt identice și în fracturile de logică. Abia așteptam să văd cum explică procurorii că telefonul Luizei a fost aruncat în ziua răpirii pe 14 aprilie, iar Dincă a sunat-o pe bunică a doua zi. În comunicatul de presă al DIICOT nu ni se explică acest lucru. 

Este reluată secvența cu aruncarea telefonului în timp ce ducea fata spre casa lui. La fel este și în cazul Alexandrei”, a explicat Adriana Oprea. 

Adriana Oprea susține că anchetatorii nu au explicat „de unde știa Gheorghe Dincă numerele de telefon ale bunicului Luizei (Melencu) și ale mamei Alexandrei (Măceșanu)” sau dacă fetele au fost forțate să dea aceste numere. Luiza e căutată chiar acum. 

În acest moment, Luiza apare pe site-ul Poliției Române la persoane dispărute. Este căutată în continuare, deși figurează ca moartă în rechizitoriul DIICOT. 

Mai mult, Adriana Oprea susține că „cei de la DIICOT au schimbat definiția traficului de persoane și au adaptat această definiție la ceea ceea ce aveau ei în dosar”. 

Ce m-a mai frapat este mobilul crimelor: Dincă le-a omorât pe cele două fete identic datorită refuzului victimelor de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate. 

Au fost de acord? E bizar, adică acest comunicat ar fi trebuit să ne lămurească, însă ne bagă și mai mult în ceață. Adriana Oprea, jurnalist Libertatea: Contactată de Libertatea, Carmen Obîrșanu, avocata familiei Melencu, i-a acuzat pe procurorii DIICOT că au imaginație „cam săracă”. 

Dacă observați au pus copy-paste așa zisa asasinare a Luizei ca și a Alexandrei. N-au o imaginație prea bogată din acest punct de vedere. Cred că au văzut prea multe filme. 

Carmen Obîrșanu, avocatul familiei Melencu: Carmen Obîrșanu susține că modalitatea în care procurorii spun că a fost ucisă Luiza Melencu „nu reiese absolut deloc din acte”. 

La Luiza s-a stabilit că oasele de la lizieră au fost acoperite cu mucegai, așa spun americanii. Românii spun că sunt alte substanțe. Se contrazic. 

Carmen Obîrșanu, avocatul familiei Melencu: Avocatul a mai precizat că „procurorul general a fost silit să semneze aceste acte pentru că risca să îl pună în libertate pe Gheorghe Dincă”. 

Carmen Obîrșanu a menționat că, după trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, dosarul va ajunge la Tribunalul Slatina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării