main logo
528

Ludovic Orban, premierul desemnat să formeze noul Guvern din România

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a încredințat sarcina formării noului guvern liderului propriului Partid Național Liberal, Ludovic Orban, după ce guvernul social-democrat condus de Viorica Dăncilă a fost doborât de opoziție printr-o moțiune de cenzură în parlament, săptămâna trecută.

Ludovic Orban, premierul desemnat să formeze noul Guvern din RomâniaFoto: capital.ro

„PSD, din 2017 încoace, a avut trei guverne care au dăunat grav României”, a spus Iohannis într-o declarație de presă ținută la Palatul Cotroceni în compania premierului desemnat Ludovic Orban, transmite Știri.md cu referie la europalibera.org.

„După consultările cu partidele politice (...) am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL”, a spus Iohannis, amintind că guvernul viitor va fi de tranziție, pentru că va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare, indiferent dacă acestea vor fi anticipate, sau potrivit programului, adică peste un an. 

„Cred că trebuie instalat urgent noul guvern, pentru a putea împlini câteva sarcini: organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea bugetului pe 2020 (...) și multe altele”, a mai spus Iohannis. 

Premierul desemnat Ludovic Orban a enumerat printre măsurile prioritare echilibrarea macrofinanciară prin refacerea bugetului, reducerea aparatului guvernamental, inclusiv prin digitalizare, infrastructura ș.a.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării