main logo
323

Lovitură aeriană a Israelului în Siria: Patru persoane au murit

Un soldat sirian şi trei combatanţi pro-iranieni au fost ucişi miercuri de o lovitură aeriană a Israelului asupra provinciei Homs din centrul Siriei, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie cu sediul în Marea Britanie.

Lovitură aeriană a Israelului în Siria: Patru persoane au murit

"În jurul orelor 23.34 (20.34 GMT), inamicul israelian a efectuat o agresiune aeriană (...) asupra regiunii Palmira, vizând un turn de comunicaţii şi mai multe ţinte din vecinătatea sa", raportase anterior agenţia oficială Sana, citând o sursă militară, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Lovitura israeliană a ţintit mai multe poziţii iraniene în jurul bazei aeriene T4, printre care un turn de comunicaţii, a raportat OSDO, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Potrivit OSDO, atacul a ucis un soldat sirian şi trei luptători pro-iranieni, a căror naţionalitate nu a putut fi stabilită deocamdată. Alte şapte persoane, printre care trei soldaţi sirieni, au fost rănite.

La rândul ei, Sana a raportat că un soldat a fost ucis şi alţi trei răniţi.

Săptămâna trecută, potrivit organizaţiei, o lovitură de rachete israeliene împotriva aceleiaşi baze aeriene şi împrejurimilor sale a ucis doi luptători străini pro-iranieni. Sana a raportat şase soldaţi răniţi.

De la începutul războiului din Siria în 2011, armata israeliană a efectuat raiduri regulate în această ţară, vizând în principal forţele iraniene, cele ale Hezbollahului libanez şi trupele guvernamentale siriene.

Israelul confirmă foarte rar atacurile în Siria vecină, dar afirmă regulat că statul evreu nu va permite acestei ţări să devină un cap de pod al forţelor Republicii Islamice Iran, inamicul său jurat. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării