140
0
Londra nu va mai participa la majoritatea reuniunilor UE
140
0

Reprezentanții britanici nu vor mai asista la majoritatea reuniunilor Uniunii Europene începând cu 1 septembrie, cu excepția celor care "privesc interesul național", precum securitatea, a anunțat marți ministerul însărcinat cu Brexitul.

Guvernul estimează că timpul astfel câștigat va fi mai bine utilizat pentru concentrarea pe Brexit, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Premierul Boris Johnson va continua totuși să asiste la Consiliul European, a precizat ministerul, într-un comunicat.

"Multe dintre discuțiile de la aceste reuniuni ale UE tratează Uniunea după ce Regatul Unit va fi ieșit", a argumentat ministerul.

Londra a asigurat că decizia nu vizează "în niciun caz jenarea funcționării UE" iar "votul britanic va fi delegat astfel încât să nu blocheze afacerile în curs ale celorlalte state membre".

Boris Johnson, care i-a succedat lui Theresa May în funcția de prim ministru, s-a declarat pregătit să părăsească UE în 31 octombrie cu sau fără acord. 

UE a afirmat în repetate rânduri că nu este pregătită să renegocieze acordul pentru Brexit încheiat cu May. 

Boris Johnson se deplasează miercuri la Berlin și joi la Paris pentru a se întâlni cu cancelarul Angela Merkel și cu președintele Emmanuel Macron în încercarea de a-i atrage de partea sa, înaintea unui summit G7 la Biarritz (sud-vestul Franței) la sfârșitul săptămânii.

Citește și
article image
Peste 150 de tineri au aflat cum pot să beneficieze de...
0
90
article image
Apple continuă disputa cu UE în privinţa taxei de 14...
0
65
article image
Rusia, pregătită pentru discuţii cu UE şi Ucraina despre...
0
80
article image
Fiul jurnalistei ucise în Malta o susține pe Kovesi în...
0
104