main logo
1692

Live pe Facebook: O studentă și-a prezentat teza în lenjerie

O studentă de la Universitatea Cornell din Ithaca, New York, și-a scos hainele și a rămas doar în lenjerie în timp ce își prezenta teza.

Live pe Facebook: O studentă și-a prezentat teza în lenjerie

Acest lucru l-a făcut în semn de protest față de comentariile profesoarei sale cu referire la hainele pe care le purta. Acesta i-a reproșat că este îmbrăcată inadecvat.

Toată scena a fost filmată și transmisă live pe Facebook. Studenta Letitia Chai a menționat că a făcut acest lucru pentru a se opune credințelor și discriminării opresive, scrie independent.co.uk, citează Diez.

Protestul a fost organizat de studentă după ce profesoara ei a pus la îndoială alegerea ei de îmbrăcăminte în timpul unei testări de prezentare a tezei. Aceasta i-a spus atunci că „pantalonii sunt prea scurți”.

Descriind incidentul într-o postare pe Facebook, Chai a menționat că profesoara a continuat să-i spună în fața întregii clase că a invitat privirea masculină de la conținutul prezentării sale la corpul său.

„Cred că am fost atât de surprins că nu știam cum să răspund”, a spus ea.

Studenta a adăugat că unii elevi din clasă au fost, de asemenea, surprinși de comentariul profesoarei, dar un student internațional a fost de acord cu aceasta și i-a spus că are „o obligație morală să se îmbrace mai conservator” în fața celor care o ascultă.

Studenta a părăsit clasa în acel moment, iar profesoara a ieșit să vorbească cu ea, întrebând-o ce i-ar fi spus mama ei dacă ar fi văzut-o în asemenea îmbrăcăminte.

„Ce ar crede mama? Mama mea este profesor de feminism și luptă pentru egalitatea de gen. Ea și-a dedicat viața pentru ca oamenii să fie egali indiferent identitatea de gen. Deci, cred că mama mea ar fi de acord cu pantaloni scurți”, a scris ea.

Profesoara a întrebat-o ce are de gând să facă, iar Chai i-a spus că va da cel mai bun discurs din viața sa la prezentarea tezei.

Scriind pe Facebook, Chai a invitat pe alții să o susțină în ziua prezentării tezei sale și le-a cerut oamenilor să-și lase hainele de pe corp cu ea în timpul prezentării de 15 minute. 24 de persoane din cele 48 au răspuns la invitația acesteia și au făcut același lucru. Prin acest gest i-a a chemat oamenii să se solidarizeze cu studenții care au fost rugați ca și ea să se întrebe despre aparențele lor pentru confortul celorlalți.

Profesoara a declarat pentru presa locală că nu le spune studenților ei ce să poarte și nici nu le definește ce înseamnă o rochie potrivită. Ea le cere studenților să reflecteze pentru ei înșiși și să ia propriile decizii.

Majoritatea colegilor au susținut-o, dar nu au fost de acord cu modul în care s-au desfășurat ulterior evenimentele. Aceștia au spus că profesoara este un membru remarcabil al universității, mai mult de atât aceasta a recunoscut că a fraza ei nu a fost una tocmai potrivită și regretă acest lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării