main logo
906

Lista posibililor miniștri în noul Guvern al României

Cel mai târziu marți, șeful statului va anunța numele noului premier. Ludovic Orban, șeful PNL, are șanse mari să formeze noul cabinet.

Lista posibililor miniștri în noul Guvern al RomânieiFoto: tvr.ro

De altfel, Orban a anunțat deja măsuri de refacere a capacității administrative a statului, o nouă rectificare bugetară și un executiv mai suplu cu maximum 16 ministere. 

Reduceri vor fi și in cazul structurilor birocratice, agenții și oficii. Se vehiculează o lista a noilor miniștri, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Liderul PNL ține la secret lista posibililor noi miniștri. El spune că preferă să discute personal cu președintele Iohannis această listă din momentul în care președintele va face anunțul numirii sale ca propunere pentru șefia viitorului guvern.

La bursa zvonurilor fac parte mai ales cei care cei care sunt dornici să preia un minister.

Nume grele ca Raluca Turcan sau  Alina Gorghiu nu vor face parte din acest guvern. Cele două preferă, mai degrabă, să preia șefia celor două Camere. 

Mai mult, o serie de europarlamentari vehiculați, precum Rareș Bogdan sau Cristian Bușoi nici ei nu doresc să facă parte din guvern, asta deoarece acesta este văzut ca fiind un executiv cu viață scurtă, de tranziție.

Ei preferă să aștepte până după alegerile parlamentare, deoarece un ministru care va face parte din actualul guvern este considerat unul de sacrificiu, care nu prea mai are șanse să prindă un astfel de portofoliu după viitoarele alegeri generale, a transmis pentru Telejunal, Marius Vulpe.

La bursa zvonurilor se vorbește despre Florin Câțu care ar putea ocupa postul de ministru de Finanțe.

Un alt nume este cel al lui Virgil Popescu care ar urma să ocupe portofoliul Economiei care ar urma să fie contopit cu cel al Energiei.

La Interne este vehiculat Ionuț Ștefan, în timp ce la Apărare este vehiculat Ovidiu Raețchi.

La Transporturi este considerat favorit Lucian Bote, șeful comisiei de la Cameră.

La Muncă ar putea fi ministru Dan Vâlceanu.

La Agricultură sunt în discuții două nume Nicolae Giurgea vs Emil Dumitru.

La Dezvoltare Regională este vehiculat numele secretarului general al PNL, Robert Sigartău.

La Educație se vorbește despre Monica Anisie, actual președinte PNL sector 2, fost secretar de stat la același minister în timpul guvernului Cioloș.

La Cultură este vehiculat Sergiu Nistor, care în acest moment este consilier prezidențial.

La Externe și Justiție, ultimul cuvânt îl va avea șeful statului Klaus Iohannis.

Alte două portofolii: Relația cu parlamentul și Românii de pretutindeni ar putea fi acordate celor de la PMP în schimbul susținerii în Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării