main logo
545

Liderul vestelor galbene din Franţa a fost arestat

Cel mai mediatizat membru al '„vestelor galbene''şi considerat liderul informal al protestatarilor din Franţa a primit, joi, mandat de arestare, după ce poliţia îl reţinuse încă de miercuri.

Liderul vestelor galbene din Franţa a fost arestat

Eric Drouet se află de miercuri seară într-o secţie de poliţie din Paris, după ce forţele de ordine l-au reţinut la o ceremonie înn memoria celor aproximativ zece „veste galbene'' care şi-au pierdut viaţa în diverse incidente sau accidente produse în timpul protestelor de amploare din Franţa, provocate de scumpirea carburanţilor, dar transformate apoi şi un protest împotriva preşedintelui Emmanuel Macron.

Potrivit poliţiei, Drouet a fost arestat pentru organizarea unei manifestaţii neautorizate, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net.

Avocatul acestuia consideră că autorităţile încearcă astfel să intimideze mişcarea „vestelor galbene''. 

Părere împărtăşită şi de liderul formaţiunii de extremă stânga Franţa Nesupusă, Jean-Luc Mélenchon, care a calificat arestarea drept o acţiune de „poliţie politică''.

Devenit un lider de facto al acestei mişcări, Eric Drouet s-a evidenţiat mai ales când a anunţat pe 5 decembrie, la un post de televiziune, că doreşte să pătrundă în Palatul Elysee, declaraţie care i-a adus un dosar penal.

El a mai fost arestat şi pe 22 decembrie, pentru că avea asupra sa o bâtă, faptă pentru care riscă până la şase luni de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării