main logo
1260

Liderul suprem al Iranului a fost mutat într-o locație securizată

Ayatollahul Ali Khamenei a fost transferat într-o locație sigură din interiorul țării, cu măsuri de securitate sporite în vigoare, au declarat pentru Reuters doi oficiali regionali de la Teheran.

Liderul suprem al Iranului a fost mutat într-o locație securizatăFoto: Office of the Iranian Supreme Leader/Profimedia

Sursele agenției au precizat că Iranul a fost în contact permanent cu gruparea Hezbollah din Liban și cu alte grupuri proxy regionale pentru a determina pasul următor după ce Israelul a anunțat că l-a ucis pe șeful Hezbollah Hassan Nasrallah într-un atac asupra sudului Beirutului desfășurat vineri, transmite Știri.md, cu referire la hotnews.ro.

Israelul este în alertă maximă pentru un conflict mai amplu după eliminarea liderului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, în Beirut, dar speră că moartea acestuia va determina gruparea susținută de Iran să își schimbe cursul, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

„Sperăm că acest lucru va schimba acțiunile Hezbollah”, a declarat locotenent-colonelul Nadav Shoshani într-un briefing de presă după ce armata a confirmat sâmbătă că l-a ucis pe Nasrallah în atacul de vineri.

Dar el a subliniat că mai sunt încă acțiuni de întreprins pentru eliminarea capacităților Hezbollah.

„Am văzut Hezbollah efectuând atacuri împotriva noastră timp de un an. Putem presupune că vor continua să desfășoare atacuri împotriva noastră sau că vor încerca să o facă”, a spus el.

Hezbollah a declarat sâmbătă că a țintit cu rachete zone din nordul Israelului, inclusiv Rosh Pina, ca răspuns la atacurile israeliene asupra orașelor, satelor și civililor libanezi.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării