main logo
404

Liderul ISIS a scăpat dintr-un atac pentru că a întârziat la o reuniune a jihadiştilor

Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a scăpat la limită de un atac iranian care a vizat o întâlnire a liderilor grupării teroriste.

Liderul ISIS a scăpat dintr-un atac pentru că a întârziat la o reuniune

Potrivit Daily Mail, motivul a fost că a întârziat câteva minute la întrunire.

Un lider al forțelor paramilitare iraniene a declarat că, în urma atacului, mai mulți lideri de top ai organizației au fost uciși. Însă, cel care a scăpat a fost chiar omul de pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei.

Din spusele forțelor iraniene, al-Baghdadi a supraviețuit pentru că a întârziat câteva minute la întâlnirea care a avut loc în Siria, la est de Eufrat, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

În pofida acestui fapt, intervenția nu a fost un eșec total, întrucât armata a reușit să-l omoare pe adjunctul lui al-Baghdadi, care urma să preia ștafeta conducerii ISIS.

Despre al-Baghdadi, se crede că, momentan, se ascunde în estul Siriei, în apropiere de granița cu Irakul. Nu stă niciodată prea mult în același loc, iar aproape de el se află un grup de adepți loiali care îl urmează la fiecare pas.

ISIS (Statul Islamic al Irakului și Siriei) a ajuns să coontroleze o treime din teritoriul Irakului, în urma declarării unui „califat” transfrontalier, care include Siria și Irak. Dar, din 2014, momentul declarării califatului, şi până azi jihadiștii au pierdut 90% din teritoriu, datorită intervenției forțelor combinate ale ofensivelor siriene, irakiene și americane.

Potrivit ultimelor date, în jur de 2,000 de jihadiști rămân activi în Irak, iar alți 3,000 în Siria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării