main logo
317

Liderii UE s-au adunat pentru a discuta cererea de a amâna Brexitul

Liderii Uniunii Europene s-a adunat în această seară la Bruxelles pentru a lua în discuție cererea prim-ministrei britanice de a amâna ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc pe 29 martie.

Liderii UE s-au adunat pentru a discuta cererea de a amâna Brexitul

Theresa May vrea un răgaz de trei luni pentru a-și convinge Parlamentul să aprobe acordul de divorț negociat de ea cu Uniunea Europeană, respins deja de două ori, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

La sosirea la Bruxelles, cancelara germană Angela Merkel a spus că Uniunea Europeană trebuie să facă „tot posibilul, până în ultimul moment” pentru a obține un Brexit coordonat, dar să se pregătească de faptul că ieșirea Marii Britanii, care va fi după Merkel un eveniment istoric, se va produce fără acord. 

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că liderii europeni pot accepta numai o pauză tehnică, așa încât Parlamentul de la Londra să aprobe acordul, dar nu o pauză îndelungată pentru renegocierea acordului. 

Principala nemulțumire a Parlamentul britanic este clauza „backstop”, un aranjament din acordul de divorț care ar menține o vreme Marea Britanie în uniunea vamală după Brexit și ar face ca între ea și Irlanda să nu apară o graniță nedorită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării