main logo
478

Lideri europeni, la bere și cartofi prăjiți după summit. Reacția Angelei Merkel

Frustraţi şi obosiţi de atâtea discuţii sterile, câţiva lideri europeni au ieşit miercuri seară târziu la o bere şi o porţie de cartofi prăjiţi în Grand Place din Bruxelles, la capătul primei zile a unui nou summit monopolizat de Brexit.

Lideri europeni, la bere după summit. Reacția Angelei Merkel

Întrebata de curioşi cum a mers prima discuţie cu Theresa May, Angela Merkel ar fi replicat: “E o seară minuntă, vă rog să n-o stricăm vorbind de asta!”.

Înainte de aceasta escapadă, premierul britanic a făcut noi propuneri de deblocare a impasului, însă liderilor europeni li s-a părut “un discurs plin de bunăvoinţă, dar lipsit de substanţă”, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Aşa stând lucrurile, pare tot mai probabilă prelungirea perioadei de tranziţie de după Brexit.

Uniunea Europeană doreşte să se evite o frontieră dură între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, astfel încât Irlanda de Nord să rămână în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană. 

Asta ar crea însă o divizare între Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit, lucru inacceptabil pentru Londra, care consideră că astfel s-ar compromite integritatea teritorială a ţării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării