main logo
524

Lavrov: Rusia va continua să sprijine regimul lui Maduro

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat astăzi ca țara sa va continua să îl sprijine pe liderul socialist din Venezuela, Nicolas Maduro, și a criticat Statele Unite pentru că a impus sancțiuni împotriva companiei naționale de stat de petrol PDVSA.

Lavrov: Rusia va continua să sprijine regimul lui MaduroSerghei Lavrov: Rusia va continua să sprijine regimul Nicolas Maduro

În opinia șefului diplomației ruse, Washingtonul, recunoscând autoritatea liderului opoziției și președintelui Parlamentului de la Caracas, Juan Guaido, ar fi „anunțat public o schimbare ilegala de regim”. 

„Împreună cu alți membri responsabili și comunității internaționale,a spus Lavrov – Rusia va face totul pentru a susține, „guvernul legal al președintelui Maduro și Constituția Venezueleană”, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org

Lavrov nu a dat mai multe informații despre sprijinul pe care Moscova îl oferă concret regimului Maduro. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe de altă parte, când a fost întrebat astăzi dacă va trimite ajutoare militare în Venezuela, dacă Statele Unite se implica militar în acea țara, a refuzat să comenteze. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus încă că Moscova consideră impunerea de sancțiuni americane companiei petroliere PDVSA, drept „amestec illegal” în afacerile interne ale Venezuelei și ca Moscova va folosi toate mecanismele legale la dispoziția sa pentru a-și apăra interesele în Venezuela.

Compania rusă de stat Rosneft, care operează și în Venezuela, a acordat împrumuturi de peste trei miliarde de dolari companiei PDVSA, bani ce ar trebuit returnați deja Moscovei anul trecut. Oligarhul Igor Secin, șeful Rosneft, un apropiat al lui Vladimir Putin este și un element-cheie în relațiile economice strânse dintre Moscova și Caracas. 

Din 2006 și până acum, guvernul rus și Rosneft, au acordat cel putin 17 miliarde de dolari regimului lui Maduro, bani pe care, odată cu impunerea sancțiunilor americane, Venezuela ar avea dificultăți să-i înapoieze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării