main logo
548

Lavrov cere să se facă eforturi pentru protejarea legilor internaționale

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut miercuri tuturor părților din lume să facă eforturi pentru a proteja legile internaționale, întrucât "lumea evoluează într-un mod complicat".

Lavrov cere să se facă eforturi pentru protejarea legilor internaționaleFoto: mediafax.ro

Lavrov vorbea prin intermediul unui translator la o întâlnire cu omologul său vietnamez, Bui Thanh Son la Hanoi, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Comentariile sale vin în contextul în care Rusia a fost acuzată de țările occidentale că a încălcat dreptul internațional prin invazia sa în Ucraina. Liderii Uniunii Europene au îndemnat Moscova să respecte un ordin al Curții Internaționale de Justiție care îi spune Rusiei să se retragă din Ucraina, potrivit Reuters.

"Vietnamul este un partener-cheie (al Rusiei) în ASEAN... iar relațiile dintre cele două țări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate", a declarat Lavrov în cadrul reuniunii, referindu-se la Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est.

Vietnamul şi Rusia au legături strânse care datează din epoca sovietică, iar Hanoi nu a condamnat până acum războiul Rusiei din Ucraina, pe care Moscova îl numește "operațiune specială".

Vizita lui Lavrov la Hanoi are loc în contextul în care cele două națiuni marchează cea de-a 10-a aniversare a "parteneriatului lor strategic cuprinzător".

Ministrul rus de Externe urmează să zboare mai departe în Indonezia pentru a participa la o reuniune a miniștrilor de Externe din G20 în această săptămână.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării