main logo
948

Laura Codruța Kovesi se va îmbogăți: Ce salariu va avea în noua funcție

Laura Codruța Kovesi va fi numită în funcția de procuror-șef al Parchetului European, în urma votului primit din partea Consiliului Uniunii Europene.

Laura Codruța Kovesi se va îmbogăți: Ce salariu va avea în noua funcție

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) ar urma să primească un salariu net cuprins între 13.300 și 14.200 de euro pe lună, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Laura Codruța Kovesi va câștiga de 3 ori mai mult decât atunci când era șefa DNA

Laura Codruța Kovesi a primit 17 din cele 22 de voturi ale Consiliului Uniunii Europene și urmează să fie numită în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

În noua funcție, Kovesi va face investigații transfrontaliere în cazuri de fraudare a fondurilor europene de peste 10.000 de euro și în cazuri de fraudare de TVA în care daunele depășesc 10 milioane de euro. 

Mandatul va fi de 7 ani, fără posibilitatea de reînnoire, Kovesi urmând să primească un salariu net apropiat de cel al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Calculele arată că Laura Codruța Kovesi ar putea primi un salariu net cuprins între 13.300 și 14.200 de euro pe lună, la care se va adăuga indemnizația de expatriere de 16% din salariul brut de bază, întrucât fosta șefă a DNA va trebui să se mute în Luxemburg, acolo unde va fi sediul Parchetului European. 

Pe lângă salariu, Kovesi va avea dreptul la decontări pentru cheltuieli de transport pe ruta București – Luxemburg în valoare de aproximativ 1.200 de euro pe an.

Potrivit ultimei declarații de avere, Laura Codruța Kovesi a primit în 2017 un salariu de 265.932 de lei (aproximativ 22.000 de lei lunar) pentru funcția de procuror-șef al DNA.

Informația potrivit căreia Kovesi va fi numită în funcția de procuror-șef european a fost confirmată de PNL și USR PLUS.

„Eforturile noastre în Parlamentul European dau roade. Mă bucur că Laura Codruța Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre și, astfel, are cale liberă pentru funcția de procuror-șef european. 

O felicit, este meritul ei că a ajuns aici și a convins prin integritate și competență dovedită în conducerea DNA și a Ministerului Public”, a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării