main logo
1366

Lacul Maldive din Siberia, periculos de toxic pentru turiști

Un lac turcoaz din Siberia a devenit o atracție pentru turiștii, care speră să obțină acolo selfie-ul perfect. Lacul, numit „Novosibirsk Maldive”, nu este însă deloc o frumusețe naturală.

Lacul Maldive din Siberia, periculos de toxic pentru turiști

Lacul este unul artificial creat pentru a colecta resturile toxice de la o fabrică de cărbune din apropiere, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Apa este alcalină, iar nivelul pH-ului depășește 8, ceea ce înseamnă că este periculoasă pentru înot. Culoarea spectaculoasă a lacului este dată de adâncimea lui și oxizii metalici dizolvați acolo, potrivit CNN.

Chimicalele din apă pot provoca reacții alergice pe piele, au transmis reprezentații companiei de cărbune.

„Săptămâna trecută, locul unde aruncăm cenușa de la Novosibirsk TEZ-5, a devenit vedetă pe rețelele de socializare. Nu puteți înota însă în gunoiul acesta. Apa de acolo este alcalină. Asta se întâmplă pentru că sărurile de calciu și alți oxizi metalici sunt dizolvați în apă. 

Contactul cu pielea cu o astfel de apă ar putea cauza o reacție alergică. Așadar, vă rugăm foarte mult, ca atunci când vreți să faceți un selfie să aveți grijă să nu cădeți în groapa cu cenușă”, au adaugat reprezentanții companiei.

Fundul lacului este plin de noroi, astfel încât ar fi „aproape imposibil” ca cineva să mai iasă de acolo.

Deși oamenii știu că lacul este toxic, mulți vin pentru a fotografia locul, pentru a face picnicuri acolo, iar un bărbat chiar a făcut baie în lac, lucru strict interzis.

Картинки по запросу Un lac turcoaz din Siberia

lac siberis 1

lac siberia toxic instagram

lac siberi 2

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării