main logo
400

Kurt Volker: Ucraina nu va mai putea recupera teritoriile ocupate de Rusia

Reprezentantul special al Departamentului de Stat american pentru Ucraina, Kurt Volker, a declarat că autorităților de la Kiev le va fi imposibil să-și recapete teritoriile deja ocupate de Rusia.

Kurt Volker: Ucraina nu va recupera teritoriile ocupate de RusiaReprezentantul special al Departamentului de Stat american pentru Ucraina, Kurt Volker

„Bineînțeles, Ucraina nu-și va putea recăpăta teritoriile ocupate deja de Rusia. Federația Rusă este prea puternică, însă prețul următoarei ofensive rusești este mai mare și va crește mai departe. În aceste condiții, ei, care stau la Moscova, ar trebui să se întrebe ce au ei din asta? Ei suportă pierderi, oamenii mor, de aceea este logică o asemenea întrebare”, a declarat Volker citat de BBC Ukraina.

În opinia oficialului american, livrarea de arme letale către Ucraina poate aduce pacea în Donbas. Potrivit lui, Ucraina trebuie să-și mențină pozițiile, altfel Rusia va avea motive de înaintare. În momentul în care Ucraina va avea la dispoziție suficient armament letal din afară, Moscova va înțelege că nu va putea înainta fără a plăti un preț mare pentru aceasta, scrie deschide.md.

La 1 martie 2018, SUA a luat decizia de a livra Ucrainei sisteme anti-tanc Javelin. În luna mai, deja aceste sisteme au ajuns în Ucraina, iar militarii au început antrenamentele cu noile arme din dotare.

Conflictul în sud-estul Ucrainei a început în luna aprilie a anului 2014. Separatiștii pro-ruși susținuți de trupe regulate ale Armatei Ruse au instaurat regimuri separatiste în regiunile Donețk și Lugansk.

În urma anexării Crimeii și începutul conflictului din Donbas, SUA și UE au impus o serie de sancțiuni contra Federației Ruse, acestea s-au înăsprit în ultima perioadă și sunt extinse la fiecare șase luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării