main logo
1068

Kremlinului a transformat incendiul din Kemerovo într-un spectacol propagandistic

„O crimă în masă premeditată”, astfel a catalogat incendiul devastator din Kemerovo unul dintre cei mai zeloși promotori ai Kremlinului, Vladimir Soloviov, vedeta postului TV Rossiya 1.

Kremlinul a transformat incendiul din Kemerovo în spectacol Kremlinului a transformat incendiul din Kemerovo într-un spectacol. Foto: deschide.md

Subiectul tragediei din orașul siberian Kemerovo a fost transformat, marți seara, în studioul postului Rossiya 1 într-un spectacol propagandistic în toată regula, din care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a ieșit în rolul unui erou național a cărui „anchetă personală” privind cauzele dezastrului încearcă să fie deturnată de reprezentanții opoziției, precum Aleksei Navalnîi.

„Politizarea este foarte periculoasă. Va schimba total problema. Când o mulțime urlă și huiduie, știi clar că aceștia nu mai sunt oameni cu care poți vorbi. Atunci când cetățenii vor să discute, când vin cu cereri – ăsta e dreptul lor”, și-a început tirada de comentarii Vladimir Soloviov, acuzând voalat rudele îndurerate că ar da dovadă de un comportament primitiv, scrie deschide.md.

„Când o mulțime cere sânge și nu dă doi bani pe fapte sau pe orice altceva, atunci nu mai vorbim despre educație civică, ci despre o revoluție, un Maidan. Acest lucru nu poate fi permis!”, a adăugat prezentatorul, afișând cunoscuta sa mimică glacială, îmbrăcat în sacoul său negru care imită o haină cazonă imperială.

Soloviov a sugerat că protestele din Kemerovo împotriva autorităților locale sunt finanțate de unul dintre opozanții lui Putin, magnatul Mihail Hodorkovski, și de Navalnîi, pe care prezentatorul l-a etichetat drept un „criminal multiplu”.

„Acești oameni încearcă acum să transforme durerea publicului într-un protest politic. Nu există nimic sfânt pentru ei”, a mai comentat Vladimir Soloviov.   

Mii de oameni au ieşit în stradă în oraşul siberian, dar şi la Moscova şi Sankt Petersburg, pentru a cere demisia celor responsabili de tragedie care a lăsat în urmă 64 de morți, dintre care 41 de victime copii. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării