671
0
Kremlinul prezintă condiţiile unei întâlniri Putin-Zelenski
671
0

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat pentru presa rusă că liderul de la Kremlin nu exclude posibilitatea unei întrevederi cu noul preşedinte al Ucrainei.

Foto: Stiri.md

„Aceste aspecte sunt luate în considerare. O astfel de întâlnire necesită pregătiri şi parcurgerea tuturor proceselor legate de formarea noii conduceri din Ucraina“, a spus Peskov. 

„Acum trebuie să avem răbdare, să aşteptăm formularea abordării părţii ucrainene“, a adăugat el, citat de Vedomosti, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Potrivit lui Peskov, nu există o alternativă la procesul Normandia. Un novice în politică, actorul de comedie Volodimir Zelenski, în vârstă de 41 de ani, a fost învestit luni în funcţia de preşedinte al Ucrainei. 

Este al şaselea preşedinte postsovietic al ţării vecine, fiind ales pe fondul unei nemulţumiri generale faţă de corupţie şi oligarhie. Zelenski a declarat că prioritatea sa este să pună capăt conflictului cu separatiştii proruşi din Donbas. 

De asemenea, a cerut sporirea sancţiunilor împotriva Rusiei, care a anexat Crimeea în martie 2014 şi oferă sprijin rebelilor separatişti proruşi din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

 „Nu vom depăşi agresiunea rusă singuri“, a afirmat Zelenski într-o întâlnire cu responsabili americani avută la scurt timp după ceremonia de învestire. Vladimir Putin nu l-a felicitat, în timp ce Moscova s-a arătat deranjată de această declaraţie a lui Zelenski. Noul preşedidinte ucrainean cu vicepreşedintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič. „Ucraina este pregătită să meargă spre UE, cu paşi corecţi şi oneşti“, a dat asigurări el. 

Compus din Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania, formatul Normandia este un cadru de negocieri destinat soluţionării conflictului din Donbas.

Citește și
article image
Igor Dodon anunță când Vladimir Putin ar putea veni în R....
7
1026
article image
Noi controverse pentru Trump. Ce e în spatele unei...
0
426
article image
Ucraina se pregătește de război. Legea adoptată de...
0
1499
article image
Reacția lui Vladimir Putin la simularea unui război în Rusia
0
548