main logo
431

Kremlinul neagă că Putin și Musk ar menține contacte de la sfârșitul lui 2022

Kremlinul a negat vineri existența unor contacte regulate între președintele rus Vladimir Putin și miliardarul american Elon Musk, proprietarul companiei Starlink, de la sfârșitul anului 2022, transmite EFE.

Kremlinul neagă că Putin și Musk ar menține contacte regulate din 2022Foto: Dmitri Peskov

„Nu, nu este adevărat. Este vorba de o informație absolut falsă publicată în The Wall Street Journal”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, în conferința sa de presă telefonică zilnică, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Ziarul american a scris anterior că magnatul tehnologiei, un aliat al candidatului republican la prezidențiale, Donald Trump, a discutat cu liderul rus despre probleme private, afaceri și tensiuni geopolitice.

În special, potrivit publicației, președintele Putin i-ar fi cerut lui Elon Musk să nu activeze serviciul de internet prin satelit Starlink în Taiwan ca o favoare pentru președintele chinez Xi Jinping.

Dmitri Peskov a dat asigurări că președintele Putin a vorbit o singură dată cu Elon Musk și că acest contact a avut loc „înainte de 2022”.

„Conversația a fost mai mult de natură informativă. Au vorbit despre tehnologii vizionare, soluții tehnologice pentru viitor, (...) direcții de dezvoltare tehnologică pe care Musk le consideră promițătoare. Putin a vorbit despre cum merg lucrurile pentru noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a insistat că acesta a fost „singurul contact” dintre cei doi, iar declarațiile care susțin altceva sunt „absolut false”.

În acest sens, el a opinat că informațiile publicate acum corespund campaniei electorale „acerbe” care are loc în Statele Unite.

„Cursa electorală a intrat în faza finală și, desigur, adversarii nu se dau în lături de la nimic. Amintiți-vă că acum o săptămână au spus că Putin se presupune că vorbește cu Trump toată ziua, acum se presupune că vorbește cu Musk. Toate astea sunt minciuni”, a conchis purtătorul de cuvânt al președintelui rus. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării