main logo
2485

Kremlinul neagă atacurile de la Sergheevca. Peskov: Militarii ruși nu lovesc ținte civile

În ciuda fotografiilor și a imaginilor video cu clădirile lovite și cu intervenția forțelor de salvare printre ruine, Kremlinul neagă faptul că trupele sale au atacat cu rachete blocul de locuit și a o bază de odihnă din satul Sergheevca, regiunea Odesa din Ucraina.

Kremlinul neagă atacurile de la Sergheevca: Explicațiile lui PeskovFoto: rbc.ru

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a făcut trimitere la cuvintele președintelui Vladimir Putin, care a spus recent că „militarii ruși nu lovesc ținte civile”, transmite agenția de presă rusă Interfax, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

„Vreau să vă amintesc încă o dată cuvintele președintelui și comandantului șef al Federației Ruse că forțele armate ale Federației Ruse nu operează cu ținte și infrastructură civilă în timpul unei operațiuni militare speciale”, a spus el la un briefing de presă.

„În același timp, aceștia operează cu depozite de muniție militară, în întreprinderi în care se pregătesc și se repară echipamente militare, se depozitează muniții, locuri de concentrare, antrenament și educație a mercenarilor, inclusiv a celor străini, și a elementelor naționaliste”, a adăugat Peskov, iar pentru alte detalii, acesta a sfătuit reporterii să contacteze Ministerul rus al Apărării, notează sursa.

De altfel, Moscova a respins mereu acuzațiile că atacă ținte civile în ciuda tuturor dovezilor de pe teren și a refuzat până și denumirea de „război”.

Anul trecut, Peskov a descris informațiile conform cărora Rusia intenționează să atace Ucraina ca fiind o invenție „ridicolă și nefondată” a presei occidentale, iar înainte decizia din 24 februarie, Peskov a spus că trupele ruse care iau parte la exercițiile militare din Belarus vor fi „retrase” la bazele lor permanente” după încheierea acestora. În schimb, ei au avansat în nordul Ucrainei începând cu 24 februarie, într-o aparentă încercare de a captura Kievul.

Știri.md amintește că militarii ruși au atacat cu rachete în noaptea de joi spre vineri un bloc de locuințe cu nouă etaje și două sanatorii din satul Sergheevca, regiunea Odesa.

Potrivit serviciilor de urgență ale Ucrainei, actualizate la ora 12:00, cel puțin 19 oameni au fost uciși, între care doi copii, iar alții 38 au fost răniți în urma atacurilor.

Un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătății din Republica Moldova a murit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării