main logo
853

Kremlinul, îngrijorat de dosarul penal al unui apropiat de-al lui Putin

Kremlinul a exprimat „alarmarea sa profundă” în legătură cu informația privind deschiderea în Ucraina a unui dosar penal împotriva politicianului Viktor Medvedciuk, cumătrul lui Vladimir Putin (nașul fiicei președintelui rus).

Kremlinul, îngrijorat de dosarul penal al unui apropiat de-al lui Putin

După cum afirmă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, dacă dosarul va ajunge pe rolul instanței de judecată, „va fi o altă represiune politică”, transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

Anterior, Procuratura Generala a Ucrainei a anunțat deschiderea unui dosar penal împotriva lui Medvedciuk, pe care îl suspectează de trădare și separatism. Motivul începerii urmării penale a fost apelul făcut de politicianul pro-rus de a crea o „regiune autonomă a Donbasului” cu parlament și guvern. Procuratura Generală a declarat că apelurile instigă la încălcarea legii, deoarece Ucraina este un stat unitar. Totodată, procurorii afirmă că, Rusia susținând separatiștii din Donbas, desfășoară acțiuni agresive în Ucraina, cererile de autonomie pentru Donbas contribuie la astfel de acțiuni.

Viktor Medvedciuk este unul dintre liderii partidului politic „Platforma opoziției – Pentru viață”. Până de curând, a reprezentat Ucraina în grupul tripartit de contact pentru a rezolva situația din Donbas și a fost implicat în schimbul de prizonieri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării