main logo
473

Kremlinul dă detalii despre convorbirea telefonică dintre Putin și Macron

Președinții Federației Ruse și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, au făcut, telefonic, un schimb de păreri referitoare la problematica siriană - au comunicat surse din cadrul serviciului de presă al Kremlinului.

Detalii despre convorbirea telefonică dintre Putin și MacronKremlinul dă detalii despre convorbirea telefonică dintre Putin și Macron.

„Putin l-a informat pe omologul său francez în legătură cu înțelegerile realizate în timpul întâlnirii desfășurate pe 4 aprilie, la Ankara, a liderilor Federației Ruse, Iranului și Turciei, privind activitatea pe mai departe în interesul asigurării normalizării pe termen lung a situației în Siria, consolidarea suveranității, unității, independenței și unității teritoriale a acestei țări. A fost subliniată necesitatea promovării procesului de reglementare politică prin realizarea hotărârilor Congresului pentru Dialog Național Sirian (desfășurat la Soci), precum și importanța constituirii mai rapide, la Geneva, sub egida ONU, a Comitetului Constituțional”, au precizat surse din cadrul serviciului de presă al șefului statului rus, transmite radiochisinau.md.

În timpul discutării situației în Ghouta de Vest, părțile și-au îndreptat atenția asupra operațiunii de salvare a civililor, operațiune aflată la final în această regiune. „Partea rusă a subliniat importanța de principiu a consolidării eforturilor comunității mondiale în vederea acordării de ajutoare umanitare celor care au nevoie pe întregul teritoriu al Republicii Arabe Siriene, în conformitate cu Rezoluția 2401 a Consiliului de Securitate al ONU” - au adăugat surse din Kremlin. Cei doi șefi de stat au abordat probleme ale legăturilor ruso-franceze, avându-se în vedere apropiata vizită a lui Macron în Rusia, în luna mai curent.

„A fost exprimată disponibilitatea continuării consultărilor ruso-franceze în legătură aspectele-cheie ale reglementării situației din Siria” - au adăugat surse din cadrul serviciului de presă de la Kremlin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării