main logo
1664

Kremlinul critică revista Time pentru titlul oferit lui Zelenski

Kremlinul a criticat joi „rusofobia” şi „orbirea” revistei americane Time, care l-a desemnat drept „Personalitatea anului 2022” pe preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, precum şi „spiritul ucrainean” în faţa Moscovei.

Kremlinul critică revista Time pentru titlul oferit lui ZelenskiFoto: CNN

„Vedem că linia editorială a acestei publicaţii nu trece dincolo de curentul dominant în toată Europa, care are un caracter de orbire absolută, antirusă şi furios rusofobă”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, scrie AFP, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Revista Time a apreciat că Vladimir Zelenski a „galvanizat lumea într-un mod nemaivăzut vreme de decenii”, evocând o alegere anul acesta care „nu a fost niciodată mai clară”.

Criticat înainte de ofensiva Kremlinului, la sfârşitul lui februarie, pentru că nu a reuşit să realizeze reformele pe care le promisese pentru Ucraina, Vladimir Zelenski a căpătat o nouă statură odată cu acest conflict, unind poporul ucrainean şi trupele sale prin mesaje video şi deplasări pe teren.

De asemenea, el a câştigat sprijinul crucial al Occidentului graţie numeroaselor sale discursuri de la distanţă, întrevederi şi apeluri telefonice aproape zilnice.

Responsabilii ruşi îl prezintă, dimpotrivă, drept liderul unei „bande de nazişti” sau de „drogaţi” şi critică refuzul lui de a negocia cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Dmitri Peskov a afirmat joi că actualul conflict „s-ar putea încheia mâine dacă Zelenski ar vrea” acest lucru.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării