main logo
1251

Kremlinul anunţă că pregăteşte o vizită a lui Putin în Coreea de Nord

Kremlinul anunţă vineri că pregăteşte o vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin în Coreea de Nord, o ţară acuzată de Occident de faptul că furnizează Moscovei muniţie în ofensiva rusă în Ucraina.

Kremlinul anunţă că pregăteşte o vizită a lui Putin în Coreea de NordImagine simbol

”Preşedintele (rus Vladimir) Putin a primit o invitaţie să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nord. Această vizită este în curs de pregătire. Vom anunţa data acestei vizite în timp util”, declară agenţiei ruse de presă RIA Novosti un purtăror de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

Preşedintele rus l-a primit pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un în Rusia în septembrie 2023, un summit la care, în mod oficial, nu s-a semnat niciun acord.

Însă Occidentul, şi mai ales Statele Unite, acuză Phenianul că livrează armament şi muniţie Moscovei în campania militară din Ucraina.

În ianuarie, Vladimir Putin l-a primit la Moscova pe ministrul nord-coreean de Externe Choi Son Hee, un nou semn al unei apropierei între cele două ţări care au o frontieră comună.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării