main logo
377

Kremlinul acuză CIA că se află în spatele lui Navalnîi

Kremlinul a acuzat joi specialiştii de la Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) că lucrează cu opozantul rus Alexei Navalnîi .

Kremlinul acuză CIA că se află în spatele lui Navalnîi

Tot Kremlinul a spus că Moscova are informaţii că acesta primeşte instrucţiuni de la persoane pe care le-a descris drept „instructori,” notează Reuters, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Navalnîi a declarat pentru săptămânalul german Der Spiegel, primul de la externarea sa din spitalul din Berlin, că el crede că preşedintele rus Vladimir Putin se află în spatele presupusei sale otrăviri, dar a spus că nu se teme şi că se va întoarce în Rusia pentru a relua campania împotriv apreşedintelui.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzaţia lui Navalnîi este inacceptabilă, neîntemeiată şi jignitoare, dar că este liber să se întoarcă în Rusia.

”Considerăm că astfel de acuzaţii împotriva preşedintelui rus sunt fără fundamentat şi inacceptabile,” a declarat Peskov.

Opozantul rus a fost spitalizat la 20 august în stare gravă la Omsk (în Siberia), iar două zile mai târziu a fost transferat la Berlin.

Guvernul german a anunţat că acesta a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării