main logo
517

Kremlin: Moscova nu recunoaște decizia Tribunalului ONU pentru Dreptul Mării

Poziția Kremlinului privind eliberarea celor 24 de marinari ucraineni nu se va schimba și ei vor rămâne în custodia autorităților ruse, în ciuda deciziei Tribunalului Internațional al Națiunilor Unite pentru Dreptul Mării, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei.

Moscova nu recunoaște decizia Tribunalului ONU pentru Dreptul MăriiFoto: captură ecran

„Poziția nu poate fi schimbată. Ancheta privind „încălcarea legii frontierei” va fi dusă până la capăt și urmează un proces de judecată”, a spus el, transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

Pe 16 aprilie, Ucraina a cerut Tribunalului Internațional al ONU pentru Dreptul Mării să intervină în vederea eliberării marinarilor ucraineni reținuți în Marea Neagră.

La 25 mai, instanța ONU a emis o decizie privind aplicarea măsurilor temporare în cazul plângerii Ucrainei împotriva Federației Ruse. Instanța a ordonat Rusiei să-i elibereze de îndată pe cei 24 de marinari și navele arestate.

În același timp, instanța nu a satisfăcut cererea Ucrainei de a obliga Federația Rusă să înceteze urmărirea penală a prizonierilor.

Potrivit deciziei instanței, Moscova trebuie să informeze instanța până cel târziu la 25 iunie cu privire la executarea deciziei de eliberare a marinarilor ucraineni.

Anterior, Ministerul rus de Externe a declarat că Tribunalul Internațional al ONU pentru Dreptul Mării nu are competența să examineze cererea Ucrainei de eliberare a marinarilor arestați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării