main logo
2065

Krasnoselski: Singura soluție este recunoașterea independenței regiunii

Liderul așa ziselor autorități de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, spune că singura soluție a problemei transnistrene este recunoașterea independenței regiunii separatiste.

Krasnoselski: Singura soluție este recunoașterea independenței regiunii

Declarația a fost făcută în cadrul unei ceremonii de depunere de flori la monumentul rebelilor transnistreni care au murit la Dubăsari în 1992, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

”Se vorbește mult acum despre soluționarea politică a problemei transnistrene - despre niște autonomii, statut special. Sunt convins că soluționarea crizei este posibilă doar într-un caz - dacă va fi recunoscută necondiționat voința poporului transnistrean de a fi independent. Este singura modalitate de a păstra pacea pe pământul nostru" a spus Krasnoselski, citat de TASS.

De asemenea, el și-a exprimat încrederea că, în cazul unei agresiuni militare împotriva Transnistriei, despre care au vorbit public de mai mulți oficiali ucraineni, locuitorii regiunii separatiste se vor ridica pentru a se apăra.

Amintim că, în ultima perioadă în regiunea transnistreană au loc mai multe provocări. De exemplu, săptămâna trecută două kilograme de mercur au fost depistate pe o stradă din orașul Nistrovsc, iar două cocktail-uri Molotov au fost aruncate în clădirea Comisariatului Militar.

Recent, mai multe explozii au avut loc în apropierea de localitatea Voronkovo din raionul Rîbnița, iar la adresele electronice a peste 20 de instituții din regiune au fost recepționate mesaje care anunțau că obiectivele sunt minate.

La începutul lunii mai a avut loc o tentativă de a ataca nodul de radiocomunicații din Maiak, în zonă fiind depistată o dronă. La sfârșitul lunii aprilie, pe teritoriul centralei de emisie de la Maiak aufost găsite mai multe dispozitive explozive.

Tot în aprilie, două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol din regiunea transnistreană au explodat în această dimineață.

Anterior, a mai fost înregistrat un presupus atac asupra clădirii sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB), exploziile pe teritoriul aerodromului din Tiraspol, împușcături în apropierea depozitului de muniții de la Cobasna.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării