main logo
306

Klaus Iohannis şi-a lansat a treia sa carte: Nu am vrut să fie prețioasă

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat miercuri, 17 aprilie, la Teatrul Naţional, a treia sa carte, intitulată „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”.

Klaus Iohannis şi-a lansat a treia sa carte: Nu am vrut să fie prețioasă

La evenimentul organizat la Teatrul Național din București, șeful statului a vorbit despre importanța educației pentru un viitor promițător în cadrul Uniunii Europene, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Pentru mine, de la început, afacerile europene au fost foarte importante, pentru că sunt foarte importante pentru România. 

România face parte dintr-un grup select, numit UE, din 2007. Suntem bucuroși că suntem acolo și de aceea m-a interesat foarte mult ce se întâmplă, cum se întâmplă și am vrut că România să își ocupe locul cuvenit în UE și să joace un rol pe măsură.Majoritatea românilor sunt pro UE, dar nu am constatat un interes deosebit pentru instituțiile europene. 

Însă, în timp, aceste lucruri s-au schimbat, poate și datorită faptului că am comunicat destul de mult despre ce facem noi la Consiliul European, despre rezultatele pe care le are România și despre faptul că suntem aprociati acolo.

Când a apărut evident că vom prelua președinția Consiliului UE, intereasul a crescut. Și atunci am crezut că este momentul potrivit să vin în întâmpinarea acestui interes, cu câteva informații. Aceste câteva informații au devenit ceva mai multe și se găsesc aici, în carte.

Această carte am vrut să fie o carte utilă cetățeanului interesant, dar care nu vrea să devină doctor în afaceri europene, ci vrea să se informeze, să știe mai bine de ce facem anumite demersuri, de ce merg eu la Consiliul European.

Nu am vrut să fie o carte pretențioasă sau prețioasă. Vreau să fie o carte în care cineva care este interesat de ce se întâmplă în UE să găsească informații utile, să fie un ghid”, a mai precizat preşedintele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării