main logo
486

Klaus Iohannis, imediat după căderea guvernului Dăncilă: Rezolvat

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi după-amiază, imediat după căderea Guvernului Dăncilă, o primă reacție: „Rezolvat!”.

Klaus Iohannis, imediat după căderea guvernului Dăncilă: RezolvatFoto: presidency.ro

Șeful statului român a precizat că va începe consultările cu partidele politice vineri, la ora 11:00, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru totul și pe deplin respectat”, a spus președintele.

Șeful statului a felicitat PNL pentru moțiunea de cenzură, dar și partidele care au votat pentru demiterea guvernului.

„Este un semn de maturotate politică, pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută”.

El a precizat că va convoca mâine, la ora 11:00, consultări cu partidele parlamentare pentru formarea unei majorități parlamentare noi și desemnarea unui nou premier.

„Faptul că moțiunea a trecut e o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. Este esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru că votul este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România”, a completat președintele Iohannis.

Potrivit Constituției, guvernul demis prin moțiune de cenzură rămâne în funcție cu atribuții restrânse, până în momentul învestirii unui nou Cabinet.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării