main logo
3056

Kim Jong Un a urcat pe un tanc de luptă și a făcut o demonstrație

Kim Jong Un a condus un „nou tip de tanc de luptă” în timpul unor exerciţii militare din Coreea de Nord, în timp ce Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară exerciţii comune.

Kim Jong Un a urcat pe un tanc de luptă și a făcut o demonstrațieImagine simbol

Îmbrăcat într-o jachetă de piele neagră, Kim Jong Un a supravegheat exerciţii militare şi i-a salutat apoi pe soldaţii nord-coreeni în ţinută de camuflaj, în uralele acestora, potrivit imaginilor difuzate de KCNA, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Kim Jong Un s-a declarat foarte mulţumit de „puterea excelentă de lovitură” a acestui tanc de luptă. El a subliniat, de asemenea, „importanţa rolului şi responsabilităţii tancurilor în războiul modern” şi a insistat asupra „necesităţii de a organiza exerciţii ample, care simulează un război adevărat”.

Aceste exerciţii au avut loc în ultima zi a exerciţiilor militare anuale de primăvară ale Statelor Unite şi Coreei de Sud, care au dublat numărul de soldaţi participanţi în acest an faţă de 2023, pentru a se pregăti mai bine să răspundă ameninţărilor nucleare tot mai mari din partea regimului de la Phenian.

Coreea de Nord, care deţine arme nucleare, condamnă de mulţi ani aceste exerciţii, pe care le consideră a fi repetiţii pentru o invazie a teritoriului său. Phenianul a efectuat deja teste de arme ca răspuns la astfel de exerciţii comune.

De la începutul anului, Coreea de Nord a desemnat Coreea de Sud drept „principalul său inamic”, a închis agenţii dedicate reunificării şi dialogului intercoreean şi a ameninţat cu războiul pentru orice încălcare a teritoriului său, „fie şi cu 0,001 milimetri”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării