main logo
481

Kim Jong-Un ar putea efectua o vizită în Rusia în 2019

Moscova speră că liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, se va deplasa în Rusia în 2019 pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, a declarat miercuri consilierul Kremlinului, Iuri Uşakov, citat de AFP.

Kim Jong-Un ar putea efectua o vizită în Rusia în 2019

„Sper că această vizită va fi posibilă anul viitor", le-a spus el jurnaliştilor, citat de agenţiile de presă ruse, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În iunie anul trecut, Vladimir Putin l-a invitat pe Kim Jong-Un să se deplaseze în Rusia în cadrul unui forum economic organizat în septembrie la Vladivostok, în Extremul Orient rus, dar liderul nord-coreean nu a mai venit în cele din urmă.

O invitaţie în Rusia a fost de asemenea transmisă liderului nord-coreean cu prilejul întâlnirii sale cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov la Phenian la sfârşitul lui mai.

Kim Jong Un nu a vizitat niciodată Rusia şi nu s-a întâlnit cu Vladimir Putin, spre deosebire de tatăl său Kim Jong-il, care a vizitat statul vecin în 2011 şi 2002.

La începutul lui noiembrie, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că "vizita preşedintelui Kim Jong Un în Rusia (...) va avea loc în viitor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării