main logo
622

Kim Jong Un a primit o scrisoare din SUA: Apreciez curajul lui Trump

Kim Jong Un a primit o scrisoare personală ''excelentă'' din partea preşedintelui american Donald Trump, a anunţat duminică dimineaţa agenţia nord-coreeană KCNA, în condiţiile în care negocierile între cele două ţări bat pasul pe loc.

Kim Jong Un a primit o scrisoare din SUA: Apreciez curajul lui Trump

"După ce a citit scrisoarea", Kim a declarat cu satisfacţie că textul acesteia este "excelent", relatează KCNA. "Subliniind aprecierea sa pentru gândirea politică şi curajul extraordinar al preşedintelui Trump, Kim Jong Un a declarat că va studia cu atenţie conţinutul interesant al scrisorii", adaugă agenţia nord-coreeană, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

KCNA nu a oferit alte detalii cu privire la conţinutul scrisorii. Casa Albă a refuzat să confirme trimiterea de către Donald Trump a unei scrisori omologului său nord-coreean, însă Preşedinţia sud-coreeană a declarat că este la curent cu existenţa acesteia. Seulul consideră aceasta "un lucru pozitiv, în măsura în care dialogul între Coreea de Nord şi SUA continuă să avanseze prin intermediul unor schimburi de scrisori la cel mai înalt nivel", a subliniat Preşedinţia Coreei de Sud.

La 11 iunie, Donald Trump a declarat că a primit o scrisoare "minunată şi foarte caldă" din partea lui Kim Jong Un, adăugând că el continuă să aibă încredere în liderul nord-coreean, în pofida lipsei unor progrese tangibile asupra procesului de denuclearizare.

Tensiunile dintre Coreea de Nord şi restul lumii s-a diminuat considerabil anul trecut. Ea a atins puncte culminante în timpul anilor precedenţi, în urma testelor nucleare şi tirurilor de rachete practicate de regimul de la Phenian.

Simbolul destinderii l-a constituit summitul istoric din 2018, de la Singapore, dintre Kim şi Trump. Însă un al doilea summit Trump-Kim, în februarie la Hanoi, nu a dus la niciun rezultat, americanii şi nord-coreenii rămânând blocaţi asupra problema denuclearizării coreene. 

Washingtonul cere ca aceasta să aibă loc înaintea ridicării sancţiunilor internaţionale, ceea ce Phenianul refuză.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării