main logo
1127

Kim Jong-Un a întârziat 30 de minute la întâlnire. Reacția lui Putin

Informațiile de întâlnirea celor doi lideri, președintele rus Vladimir Putin și dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un au fost păstrate în secret mult timp la insistența părții nord-coreene.

Kim Jong-Un a întârziat 30 de minute la întâlnire. Reacția lui Putin

Kim Jong-Un a sosit în Rusia cu un tren blindat, folosit la vremea sa și de tatăl său, Kim Jong Il, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro.

Pe lângă o delegație importanta din peste 200 de persoane, liderul nord-coreean a adus cu el și limuzina personală, cu care s-a plimbat prin Vladivostok. 

Potrivit Kommersant, pentru a permite limuzinei sa iasă din gara, a fost lărgita în grabă ieșirea pentru mașini.

Totodata, Kim Jong-Un a întârziat la întâlnirea cu Vladimir Putin. 

Deși liderul nord-coreean a fost cazat la un hotel în zona, iar străzile au fost blocate pentru a facilita circulația coloanelor oficiale, Kim Jong-Un a întârziat la întâlnirea cu Putin. 

Șeful Kremlinului, care de multe ori a făcut același lucru liderilor occidentali, a fost nevoit să-l aștepte pe Kim Jong-Un aproximativ o jumătate de oră. „Mulțumesc că ați venit”, a declarat Putin omologului său când acesta a apărut în sala de ședințe.

Negocierile dintre Putin și Kim Jong-Un au durat două ore. Apoi, părțile au mai vorbit încă o oră și jumătate într-un format extins. 

În urma reuniunii, nu s-au semnat documente. Șefii de stat nu au susținut nici măcar declarații comune. S-a relatat doar că discuția s-a axat pe problema relațiilor bilaterale și a situației din Peninsula Coreeană. Conversația a fost caracterizata drept constructivă.

Experții observă că pentru Phenian întâlnirea cu Putin ar fi fost un instrument în negocierile cu Statele Unite. Reuniunea șefilor de stat din Rusia și Coreea de Nord s-a pregătit timp de aproximativ trei ani, însă regimul nord-coreean a decis sa vina la discuții abia după eșecul celui de-al doilea summit cu președintele SUA de la Hanoi.

Împotriva Coreei de Nord au fost impuse sancțiuni economice grele, iar pentru a le atenua, Kim Jong-Un este dispus să facă concesii cu privire la programul sau nuclear. Statele Unite s-au arătat însă nemulțumite de jumătățile de măsură al Phenianului, sancțiunile rămânând în vigoare.

Și pentru Rusia această întâlnire este doar un gest demonstrativ. Negocierile permit Moscovei să sublinieze importanța rolului său în negocierile privind problema coreeană. În realitate, Putin este mulțumit de status quo-ul din regiune. Moscova va încerca, probabil, să readucă formatul de șase în negocierile cu privire la programul nuclear al Coreei de Nord (Rusia, China, Japonia, Statele Unite, Coreea de Nord și Coreea de Sud), dar este clar că principalele negocieri privind dezarmarea nucleară sunt în prezent în desfășurare între Washington și Phenian.

Imediat după summit, Vladimir Putin va merge la forumul internațional din China, iar liderul nord-coreean va mai rămâne la Vladivostok pentru o zi. 

El plănuiește să vadă baletul ”Frumoasa adormita” pe scena Primorsk a Teatrului Mariinsk, să meargă la Muzeul Flotei Pacificului și oceanariul local. 

Un punct separat al programului sau va fi vizitarea locurilor în care a fost și tatăl său – camera din hotelul ”Gavany” (unde Kim Jong Il a stat în 2002) și brutăria ”Vladhleb”, unde, în 2002, delegația nord-coreeană a fost tratată cu „pâine de cărbune”, o pâine neagră cu adaos de cărbune medicinal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării