main logo
526

Kim Jong-Un a devenit primul lider nord-coreean care a intrat în Coreea de Sud

Liderii celor două state coreene au o întâlnire care a fost catalogată drept „istorică", într-un sat de la graniţa comună.

Kim Jong-Un, primul lider nord-coreean care a intrat în Coreea de SudKim Jong-un a devenit primul lider nord-coreean care a intrat în Coreea de Sud

Este doar a treia oară în istorie când se desfăşoară un summit inter-coreean, iar acesta a fost organizat în contextul dezgheţării relaţiilor bilaterale începând cu luna ianuarie, anunță radiochisinau.md

Kim Jong-Un a devenit, în această dimineaţă, primul lider nord-coreean care a trecut graniţa dintre cele două ţări după războiul din anii '50 - război care, de altfel, încă nu s-a încheiat oficial, astfel încât semnarea unui tratat de pace între cele două părţi reprezintă unul dintre dezideratele exprimate zilele trecute de preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in.

Summitul intercoreean ar putea fi urmat, peste câteva săptămâni, de o întâlnire dintre Kim Jong-Un şi preşedintele american, Donald Trump.

Contactele diplomatice s-au intensificat după ce, la începutul anului, Phenianul s-a arătat dispus să participe la convorbiri. Această deschidere a fost precedată, însă, de puternice tensiuni generate de multiplele teste nucleare şi balistice nord-coreene. Phenianul a anunţat, recent, că renunţă la testarea arsenalului său, însă Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia vor eliminarea acestuia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării