main logo
687

Kenya a demarat un proiect de monitorizare a populaţiei de rinoceri

Kenya a demarat un proiect care vizează însemnarea şi monitorizarea populaţiei sale de rinoceri, în încercarea de a salva această specie ameninţată cu dispariţia.

Kenya a demarat un proiect de monitorizare a populaţiei de rinoceriKenya a demarat un proiect de monitorizare a populaţiei sale de rinoceri

Proiectul vine la doar câteva săptămâni după ce ultimul mascul de rinocer alb nordic din lume a murit în Kenya, lăsând în urma sa doar două femele din această subspecie, scrie agerpres.ro.

Oamenii de ştiinţă speră încă să salveze de la extincţie rinocerii albi nordici, utilizând fertilizarea in vitro.     

Iniţiativa survine în contextul în care, dacă în anii '70, în Kenya trăiau 20.000 de rinoceri, în anii '90, numărul acestora a ajuns la doar 400. În prezent, populaţia de rinoceri din Kenya este de 650 de exemplare, aproape toate fiind rinoceri negri.    

Serviciul pentru faună sălbatică din Kenya (Kenya Wildlife Service, KWS) şi Ministerul Turismului din această ţară au început să însemneze rinocerii din Parcul Naţional Meru, a cărui suprafaţă s-a mărit de la 45 de kilometri pătraţi la 83 de kilometri pătraţi.    

Numărul rinocerilor din parc a crescut în prezent la 104, faţă de 90 anterior. Dintre aceştia, 72 sunt rinoceri albi sudici şi 32 sunt rinoceri negri. "Prin crestarea urechilor se realizează un semn permanent", a declarat Francis Gakuya, responsabil în cadrul KWS.       

Mii de rinoceri albi sudici continuă să populeze Africa sub-sahariană, însă deceniile de braconaj masiv au dus la eradicarea aproape completă a rinocerilor albi nordici, ale căror coarne erau vândute de traficanţi la preţul de 50.000 de dolari americani kilogramul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării