354
0
Kasparov: Belarus poate fi următoarea victimă a lui Putin
354
0

Președintele rus Vladimir Putin își va continua cu siguranță politica externă agresivă și va încerca să „bage mâna în gât întregii Europe”, crede fostul campion mondial la șah, opozantul rus Garry Kasparov.

Foto: google.com

Următorul său pas va fi anexarea Belarusului sau continuarea agresiunii în Ucraina, ori chiar începutul unui ”război hibrid” împotriva țărilor NATO, a declarat Kasparov, într-un interviu acordat publicației Obozrevately, transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

„Pentru Putin și amicii săi, agresiunea externă devine singura modalitate de a menține autoritatea. Există diverse variante despre ce vor face în continuare – de exemplu, vor anexa Belarusul, vor continua agresiunea în Ucraina sau chiar vor provoca țările NATO. 

Anexarea Belarusului este cea mai probabilă pentru că se va face fără vărsare de sânge. Fost ”kgb-ist”, Putin nu este un om al războiului, nu-i place ideea de victime în masă, iar populația nu este pregătită să susțină un astfel de război”, a subliniat Kasparov.

În ceea ce privește atacul militar asupra Ucrainei, potrivit opozantului, acest lucru este puțin probabil, pentru că Putin a ajuns la punctul în care oricare dintre acțiunile sale va întâmpina un nivel de rezistență mult mai puternic.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter